Mihin opiskelemaan?

Viimeinen lukuvuosi peruskoulussa on tärkeä matkalla kohti jatko-opintoja, työtä ja työelämää. Päätöksen tekeminen vaatii sinulta aikaa, kun mietit mitkä ammattialat sinua kiinnostavat ja mitkä ovat vahvuuksiasi. Onnistumisia ja vahvuuksia voit kartoittaa koulusta, harrastuksista tai onnistuneelta TET-jaksolta sekä kesätöistä. Omien pohdintojen rinnalle tarvitset riittävän määrän tietoa eri vaihtoehdoista peruskoulun jälkeen.

Tällä sivustolla on tietoa yhteishausta, linkit Helsingin ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden sivuille sekä opiskelijoiden tarinoita. Toivottavasti näistä on hyötyä, kun mietit omia suunnitelmiasi peruskoulun jälkeen.

Entä jos et saakaan opiskelupaikkaa?

Jos et pääse haluamaasi opiskelupaikkaan, niin voit hakea avoimeen ammattiopistoon, kotitalousopetukseen, ammattistarttiin, kymppiluokalle, aikuislukioon, oppisopimuskoulutukseen, nuorten työpajoihin tai maahanmuuttajien ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavaan koulutukseen. Lue lisää!

Nyt on aika:

Ammatillisen koulutuksen yhteishaku 24.9–3.10.2014

28.8.2014

Syksyn yhteishaussa 24.9–3.10.2014 voit hakea ammatillisiin perustutkintoihin ja kotitalousopetukseen (talouskouluun). Syksyllä haetaan tammikuussa 2015 alkaviin koulutuksiin. Ammatillisessa on tarjolla sekä peruskoulupohjaisia että lukiopohjaisia koulutuksia. Katso lisätiedot ja hakuohjeet osoitteesta opintopolku.fi.

 

Hakuohjevideoita Opintopolun YouTube-kanavalla

28.8.2014

Opintopolku.fi -palvelusta löytyy ohjevideoita koulutusten hakemisesta ja

 sähköisen hakulomakkeen täyttämisestä. Katso videot!