Mihin opiskelemaan?

Viimeinen lukuvuosi peruskoulussa on tärkeä matkalla kohti jatko-opintoja, työtä ja työelämää. Päätöksen tekeminen vaatii sinulta aikaa, kun mietit mitkä ammattialat sinua kiinnostavat ja mitkä ovat vahvuuksiasi. Onnistumisia ja vahvuuksia voit kartoittaa koulusta, harrastuksista tai onnistuneelta TET-jaksolta sekä kesätöistä. Omien pohdintojen rinnalle tarvitset riittävän määrän tietoa eri vaihtoehdoista peruskoulun jälkeen.

Tällä sivustolla on tietoa yhteishausta, linkit Helsingin ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden sivuille sekä opiskelijoiden tarinoita. Toivottavasti näistä on hyötyä, kun mietit omia suunnitelmiasi peruskoulun jälkeen.

Kevään 2014 tärkeät päivämäärät

  • aikaisintaan 12.6.2014 yhteishaun tulokset julkistetaan
  • viimeistään 26.6.2014 ilmoita opiskelupaikan vastaanottamisesta koulutuksen järjestäjälle

Entä jos et saakaan opiskelupaikkaa?

Jos et pääse haluamaasi opiskelupaikkaan, niin voit hakea avoimeen ammattiopistoon, kotitalousopetukseen, ammattistarttiin, kymppiluokalle, aikuislukioon, oppisopimuskoulutukseen, nuorten työpajoihin tai maahanmuuttajien ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavaan koulutukseen. Lue lisää!

Nyt on aika:

Yhteishaun tulokset julkistetaan 12. kesäkuuta

3.6.2014

Yhteishaun tulokset julkistetaan 12.6.2014. Helsingin kaupungin lukioiden ja Stadin ammattiopiston verkkosivuilla julkaistaan niiden valittujen nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisemiseen.

Lue lisää...

Opiskelupaikka syksyksi – hae täydennyshaussa!

15.5.2014

Jos et saa paikkaa yhteishaussa, muista täydennyshaku 16.6.–25.7.2014.

Lue lisää...